Enradare i programmeringssammanhang är program som skrivs på en rad och avslutas med Enter. (Även om raden skulle vara bruten p.g.a. sidbredden så skall koden skrivas in på en rad.) Programmen är oftast kryptiska men är inte avsiktligt tillkrånglade och utför (oftast) nyttiga saker. De är troligen ibland inte optimala utan bör ses som en utgångspunkt för diskussion. Inga garantier ges för att de fungerar, men de är kopierade från terminalfönstret eller historiken. I vissa fall är de automatiskt uppladdade till bloggen och då finns en liten risk för buggar i uppladdningsprogrammet. Det är tryggt att skapa en kopia av en katalog och underkataloger (cp -R dir1 dir2) innan man utför ett kommando som skall förändra många filer i katalogen. När man har kontrollerat att programmet gjorde vad det skulle så kan man ta bort kopian (rm -R dir2).

Denna blogg är ett hobbyprojekt, men bygger bl.a. på erfarenheter ur arbetslivet.

Alla inlägg i denna blogg "Enradare" är copyright respektive bloggare. Programmen i blogginläggen är licensierade som öppen källkod enligt GNU GPL v3. Själva blogginläggen är licensierade enligt Creative Commons BY-SA.